את השיר המרגש "כל העולם כולו גשר צר מאד, והעיקר לא לפחד כלל" אנו מכירים כבר מימי הגן, אך אולי לא יודעים כי את המילים המופלאות והחכמות האלה כתב רבי נחמן. עם מסע לאומן נלמד לעומק על הדרך המאירה ועל כוחות המחשבה החיובית שהתווה רבי נחמן כדרך לחיות בה בכל רגע ובוודאי ברגעים הקשים והבלתי מובנים בחיינו.
רבי נחמן הוא מהדמויות הבולטות בהיסטוריה של בני עמנו היהודים, ומי שייסד והתווה לא רק חסידות של מאמינים, אלא גם תורה פסיכולוגית שלמה. רבי נחמן הקדים את זמנו, ולמעשה כל תורות הניו אייג', כל הקואצ'רים המתהדרים בהמצאה של כוח החשיבה החיובית כגישה לחיים, לא המציאו דבר חדש. זה משלנו וזה של רבי נחמן שהיה חלוץ באופני חשיבה רבים והשפיע רבות על מאמיניו. על כן זו זכות גדולה להיות חלק ממסע להכרת תורתו של הצדיק שללא ספק תשפיע על לטובה על חייך. זו זכות גדולה לנסוע בזמן אל עבר ההיסטוריה, להגיע אחורנית כמאתיים וחמישים שנה אל המאה ה 18 , אז נולד רבי נחמן בראש חודש ניסן בעיירה מיז'בוז, ונפטר בחול המועד סוכות בשנת 1810 והוא בן 38 בלבד. בברסלב שבאוקראינה הוא החל בדרשות רוחניות מקוריות שיצרו את חסידות ברסלב, שהיא דור רביעי לתנועת החסידות אותה יסד סבו המאור הגדול רבי ישראל הבעל שם טוב הקדוש.
רבי נחמן עבר תלאות וייסורים רבים בחייו הקצרים, אם בחרמות ובהתנגדות של הקהילה לתורתו החדשנית, חסידותו הקטנה סבלה מחרמות ומרדיפות רבות ואף לטענות חמורות כי הוא כופר, ואם סבל גם בחייו האישיים, בריאותו הייתה רופפת מאד ובאופן מצער שכל שניים מילדיו. למרות כל זאת תורתו דיברה על ההתגברות על המכשולים ללא שום רגע של פקפוק באמונה באל הטוב, וכן הדגיש כי לשמחה ולשיח הפשוט והתמים יש חשיבות רבה והשפעה גדולה על חיי האדם. תלמידו רבי נתן וחברו הטוב, הוא זה שנכבש בדרשותיו של רבי נחמן והחל להעלות על כתב את ששמע, לכדי כתביו של רבי נחמן ליקוטי מוהר"ן. חסידות ברסלב למעשה זכתה להערצה גדולה לקראת המאה ה 20 עם מאות אלפי חסידים ברחבי העולם הפוקדים את הציון מאז בתדירות גדולה.
אין ספק כי מסעות לאומן בתחנות אלו בחייו של הצדיק, מאומן ועד לברסלב ולמז'בוז' הן מרגשות ביותר, בתחנות אלו נתוודע לצדיקים נוספים שפעלו בישועות גדולות וניחנו בשפע רוחני רב כמו בציון של רבי נתן או בציון של הבעל שם טוב. עוד בחייו התנבא רבי נחמן כי מי שיפקוד את ציונו, הוא יפעל למענו בישועות. הוא ידע כי מותו קרוב ושקל בתחילה להיקבר בארץ, ואף ביקר בישראל, אך משראה את מצבה הקשה של הארץ חשש שיהודים אולי לא יוכלו להגיע אליה, ובסופו של דבר בחר להיטמן באומן קרוב לקבר אחים של יהודים שנספו בפרעות אנטישמיות.
** כתיבת דוא"ל שלך, מאשרת את הצטרפותך לרשימת תפוצה לקבלת מיילים